+31 (0)23 5471855
+31 (0)23 5471859
Customer Service

Newsletter

Aantekeningen bij de beste nieuwe software voor Windows XP SP2

Beginpagina
Site Map
Laatste nieuws

Software voor
Foto's
Effecten
Video's
Multimedia
Website
Presentatie & research
Hulpmiddelen
Beveiliging

Leveranciers
ACD nieuw
Adobe
Auto FX
Cyberlink nieuw
FileMaker
Intervideo nieuw
Macromedia
Microsoft
nik
Pinnacle
Roxio
ScanSoft
Kaspersky
Bullguard
TechSmith
Ulead

Aantekeningen bij de beste nieuwe software
voor Windows XP SP2

Gevolgen van Windows XP Servicepack 2

Als u deze website met Internet Explorer bekijkt, en zoals zovelen, een dezer dagen het Servicepack 2 van Windows XP installeert, kreeg u bij het bekijken van deze site een waarschuwing. Hoewel wij deze site in uitsluitend pure html hebben gebouwd, zonder foefjes en tierelantijnen, is er een dingetje waarvoor Microsoft meent te moeten waarschuwen. En dat is de teller waarmee het bezoek aan deze website wordt bijgehouden. Onder iedere pagina staat de code van de teller. eiste dat die compleet beleef staan, daarin een wijziging aanbrengen leidt tot het verwijderen van de teller, dat betekent dat het bezoek dan niet meer geteld wordt. Voortaan mag u zelf uitmaken of u geteld wilt worden, door te klikken op Inhoud van deze website toestaan. U merkt het vanzelf ... Niet alleen de code van Checkstat, ook de code van Nedstat blijkt uw computer potentieel te kunnen beschadigen, tenminste volgens Microsoft. Daar zullen die bedrijven blij mee zijn...

Antwoorden op de vragen aan Microsoft

Vraag 1

Als ik een html bestand op mijn vaste schijf bewaar, wil ik dat makkelijk kunnen lezen. Na SP 2 geeft Internet Explorer constant een waarschuwing, zie de ervaringen met de help files van Adobe (zie hieronder). Kan ik die waarschuwingen uitzetten en hoe gaat dat? Kan ik bijvoorbeeld iets toevoegen aan een lijst, zoals met de toestemming voor vertrouwde sites en voor cookies?

Antwoord van Microsoft

Deze mogelijkheid is geblokkeerd door de fix MS04-023.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;840315“ Om veiligheidsredenen voorkomt de beveiligingsupdate 840135 niet-ondersteund gebruik van gecompileerde HTML Help-bestanden. Nadat u 840315 hebt toegepast, kunnen alleen bestanden met de extensie .CHM als gecompileerde HTML Help-bestanden worden gebruikt. Programma's die andere bestandsnaamextensies gebruiken voor gecompileerde HTML Help-bestanden geven geen inhoud meer weer met HTML Help.

De leveranciers van het programma kunnen dit probleem als volgt omzeilen:

• Ze moeten hun programma zodanig bijwerken dat gecompileerde HTML Help-bestanden met de extensie .CHM worden ondersteund of gebruikt.
  • Ze moeten bestaande gecompileerde HTML Help-bestanden zodanig bijwerken dat deze de extensie .CHM hebben.

“Deze fix is ook ge-integreerd in XP Service pack 2. Hier is geen workaround voor.De reden van deze blokade heeft ermee te maken dat een HTML Helpfile (dus een helpfile welke geen .chm bestand is) draait onder de locale beveiligingszone en dus ook onder de credentials van de ingelogde gebruiker. Hierdoor is het mogenlijk om via HTML Help files bestanden de kopiëren en/of uit te voeren in die locale security zone. Dit is tevens ook de reden waarom wij dit als critical hebben bestempeld.

Vraag 2

De bezoeker van een website die frames gebruikt, wordt gewaarschuwd voor gevaar. In de meeste gevallen is die waarschuwing terecht, maar overbodig. Bovendien geldt dat voor bijna alle sites die geheel te goeder trouw gemaakt worden met Microsoft FrontPage. Welke maatregel kan de bezoeker treffen wanneer de website volledig wordt vertrouwd en herhaaldelijk wordt bezocht?

Ben niet voor 100% zeker welke melding dit is. Maar hoogst waarschijnlijk is dit op te lossen door de website in de trusted zone van Internet explorer te plaatsen. Als de reporter een voorbeeld site kan geven kan ik dat bevestigen.

Vraag 3

De webmaster van een website die frames gebruikt, kan de bezoeker wijzen op problemen met het ongestoord bekijken van zijn website. Welke tekst adviseert Microsoft op de website te plaatsen? We gaan er daarbij van uit dat zowel webmaster als bezoeker beiden te goeder trouw zijn.

Microsoft kan geen tekst hiervoor adviseren. Het verlagen van een beveiligingsnivo’s is geheel voor het eigen risico van de gebruiker.Als Microsoft een tekst zou aanbevelen zou deze ook weer door malicious websites gebruikt kunnen worden en op deze manier de gebruiker verleiden om zijn beveiliging te verlagen voor deze website.Als de gebruiker de website voor 100% vertrouwt, kan deze de site toevoegen aan de Trusted zones van Internet explorer.(Tools, Option, Security,)

Nederlandse versie Windows XP Service Pack 2 is beschikbaar

Het is zover: Windows XP Service Pack 2 is verkrijgbaar via windowsupdate.microsoft.com. Klik op Aangepaste installatie.

Het Windows XP Service Pack 2 voor IT-specialisten en ontwerpers Nederlands is beschikbaar vanaf deze lange link . Werkt dat niet klik dan op deze algemene pagina van Microsoft of ga naar het Microsoft Downloadcentrum. Dit volledige is 258 MB groot. Tip: installeer eerst de nieuwste LiveUpdate van Symantec en dan pas Windows XP SP2, wanneer u Symantec Norton producten gebruikt.

Wilt u assistentie: probeer dan eens de links op deze pagina: Windows XP Service Pack 2 (SP2) Support Center met onder meer: Learning about Windows XP SP2, What to know before you install XP SP2, Preparing your computer for installation of Windows XP SP2, How to get Windows XP SP2 en Installing Windows XP SP2. Dit zijn links naar Installing Service Pack 2 (SP2), What to do after installing Service Pack 2 (SP2), Using programs and hardware with Service Pack 2 (SP2) .

Tip: probeer deze informatie, sommige in het Nederlands, sommige in het Engels, eerst te lezen voordat het SP 2 de zaak (misschien) onbedoeld dicht slaat. Ook een goede is De functie Automatisch herstel gebruiken om de computer te herstellen als het installatieprogramma van Windows XP Service Pack 2 niet is voltooid en deze Het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing gebruiken in Windows XP Service Pack 2

Op de site van Microsoft staat ook in het Engels de technische gegevens van SP2 met onder andere informatie over de nieuwe functies van SP2, over hoe u SP2 implementeert en hoe u met SP2 een omgeving beheert. Zie ook artikel 837783 Vereisten voor de vaste-schijfruimte voor Windows XP Service Pack 2 in de Microsoft Knowledge Base. Tip: Vereiste vaste-schijfruimte als u Windows XP SP2 installeert vanaf dit bestand of vanaf de Windows XP SP2-cd is 495 MB voor het service pack en 500 MB voor de service pack-bestanden die worden opgeslagen in de map %Windir%\Servicepackfiles. Totale vaste-schijfruimte die is vereist als de functie Systeemherstel is ingeschakeld: 1455 MB en 1560 MB voor piekgebruik tijdens de installatie.

Symantec werkt samen, maar iets anders, na het installeren van Windows XP Service Pack 2

Om ervoor te zorgen dat Microsoft’s Windows Security Center in SP2 de status van Symantec’s antivirus en geïntegreerde beveiligingsproducten kan detecteren, zal Symantec een productupdate beschikbaar stellen die vanuit gedownload kan worden met LiveUpdate-technologie. Gebruikers van de Norton-producten kunnen aanvullende informatie over de Windows XP SP2 compatibiliteit vinden op:

Zakelijke gebruikers kunnen terecht op

Problemen met html pagina's in Adobe Helpfiles

Heb je een website die een teller met javascript gebruikt? Let dan op het volgende.
Na het installeren van het Service Pack 2 van Windows XP zal de bezoeker elke keer dat die een frame of script tegenkomt, een waarschuwing krijgen. Dat is te verhelpen met de volgende stappen. Dat moet iedere gebruiker dan wel zelf doen!

Sommige programma's, zoals die van Adobe, gebruiken een help file met frames, met bovendien een Activex module, in een browservenster. Die software krijgt dan bij letterljk iedere pagina een waarschuwing. Adobe beschrijft op http://www.adobe.com/support/techdocs/330621.html de stappen die iedere gebruiker zelf kan nemen.

U ziet veiligheidswaarschuwingen of helemaal niets

wanneer u Help probeert te openen of te doorzoeken in Adobe applicaties in Windows XP met Service Pack 2.

Wanneer u Help probeert te openen of te doorzoeken in Adobe applicaties, ziet u geen resultaat, of de browser geeft een van de volgende waarschuwingen:

• Om uw veiligheid te helpen beschermen, heeft Internet Explorer dit bestand verhinderd om actieve inhoud te vertonen die uw computer zou kunnen benaderen. Klik hier voor opties
  • Wanneer u informatie verstuurt naar het Internet, kan het mogelijk zijn dat anderen die informatie zien. Wilt u doorgaan?
  • Het toestaan van actieve inhoud zoals script en ActiveX controls kan nuttig zijn, maar actieve inhoud kan ook uw computer benadelen. Bent u er zeker van dat u dit bestand actieve inhoud wilt laten vertonen?
  • Veiligheidswaarschuwing: de informatie die u hebt ingetypt zal verstuurd worden over een niet versleutelde verbinding en kan gemakkelijk gelezen worden door een derde partij. Bent u er zeker van dat u deze informatie wilt versturen?
Detail

Windows XP met Service Pack 2 is geïnstalleerd op de computer.

Oplossingen

Gebruik een of meer van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: Geblokkeerde inhoud toestaan voor deze sessie (kan alleen in Microsoft Internet Explorer)

Stel Internet Explorer in staat om de geblokkeerde inhoud toe te staan voor de huidige sessie.
Zo staat u geblokkeerde inhoud toe:

1. Klik op de Informatiebalk in Internet Explorer en kies Sta geblokkeerde inhoud toe.
  2. Klik op Ja in het venster met de veiligheidswaarschuwing.

Noot: U moet deze procedure herhalen iedere keer als u Help nodig heeft.

Oplossing 2: Laat de browser informatie versturen over een niet versleutelde verbinding

Als de browser de boodschap vertoont Veiligheidswaarschuwing: de informatie die u hebt ingetypt zal verstuurd worden over een niet versleutelde verbinding en kan gemakkelijk gelezen worden door een derde partij. Bent u er zeker van dat u deze informatie wilt versturen? klik dan op Doorgaan.

Noot: U moet deze procedure herhalen iedere keer als u Help nodig heeft.

Oplossing 3: Gebruik het Help bestand in pdf dat bij de applicatie hoort

Gebruik het pdf bestand van de Help-documentatie op de cd of de dvd van de applicatie voor het bekijken en doorzoeken van Help.

Noot: Bij Adobe PageMaker en Adobe FrameMaker zit geen Help bestand in pdf.

Om het Help bestand in pdf te openen:

1. Doe de cd of dvd in de cd rom of dvd rom drive.
  2. Wanneer het AutoPlay venster verschijnt, klik op Explore. De inhoud van de cd of dvd verschijnt in een Windows Verkenner venster.
    Noot: Als u de optie Explore niet ziet , sluit dan het AutoPlay venster, start Windows Verkenner, rechtsklik dan op het pictogram van de cd of dvd en kies Verkennen.
  3. Vind het Help bestand in pdf van de applicatie. Dit bestand kan Help.pdf heten, of het bestand kan de naam van de applicatie bevatten, bijvoorbeeld PhotoshopCSHelp.pdf. Het bestand kan zich bevinden in de root van de cd of dvd van de applicatie, of in de map Help of in Documentatie.
  4. Kopieer het Help bestand in pdf naar uw lokale drive, en gebruik dan Adobe Acrobat of Adobe Reader om het pdf bestand te bekijken en te doorzoeken.
Achtergrondinformatie

Uit zichzelf blokkeert Windows XP Service Pack 2, frames in html bestanden als veiligsmaatregel, zelfs in bestanden die zijn opgeslagen op de locale computer, zoals de html bestanden die gebruikt worden door de meeste applicaties van Adobe. De Adobe Help bestanden vormen geen bedreiging van de veiligheid. Dit probleem vertoont zich in alle Adobe applicaties onder Windows XP met Service Pack 2, met uitzondering van die bestanden die geen browser gebruiken voor het vertonen van Helpbestanden. De Adobe Acrobat familie van producten (inclusief Acrobat Capture, Adobe Acrobat, en Acrobat server producten) hebben geen last van dit probleem.

De risico's waarnaar Microsoft verwijst in de waarschuwingen over geblokkeerde inhoud, hebben betrekking op inhoud van onbekende bronnen die u zou kunnen benaderen wanneer u Internet gebruikt. De Helpbestanden van Adobe worden op de computer geïnstalleerd wanneer u de applicatie installeert. Hoewel de Helpbestanden geopend worden in een browser, benadert de browser niet Internet bij het weergeven van deze bestanden. Het configureren van de browser voor het toestaan van geblokkeerde inhoud voor het bekijken van de Adobe Helpbestanden, verandert niet permanent de veiligheidsopties van de browser, en compromitteert niet de veiligheid van de computer.

Sommige browsers geven een waarschuwing over het sturen van informatie via een niet versleutelde verbinding wanneer u probeert Help te doorzoeken. De Adobe Helpbestanden sturen geen informatie over het Internet, en het toestemming geven tot doorgaan stelt u in staat Help normaal te doorzoeken.

Voor aanvullende informatie betreffende de veiligheidsveranderingen in Windows XP Service Pack 2, zie de Windows XP Service Pack 2 ReadMe of de Microsoft Knowledge Base op http://support.microsoft.com/default.aspx .

Over ons | Bijgewerkt 2-11-2004 | ©2003-2004 Softwarekeus.nl 12-10-2004 12-10-2004